Skeppshult – Stekpanna Järnhälsa 26 cm Skeppshult 0260N

1799 kr

Skeppshult – Stekpanna Järnhälsa 26 cm Skeppshult 0260N
Stekpannan Järnhälsa i gjutjärn från Skeppshult är naturlig, enkel, robust och fungerar på alla värmekällor. Handtaget i vitbetsad ask isolerar effektivt värme och pryds av en mässingsknopp som en ögla. Den eleganta designen ger en sofistikerad och stilren känsla hos pannan som passar in i varje kök. Namnet Järnhälsa har pannan fått efter det hälsosamma, naturliga tillskott av järn som fås när maten lagas i gjutjärn. Den här stekpannan är ett stolt hantverk från gjuteriet i de småländska skogarna av högsta kvalitet, med 25 års gjutjärnsgaranti.

Använd gjutjärnspannan för att t.ex. steka läckra biffar och grönsaker. Gjutjärnspannans trähandtag möjliggör att arbeta med pannan utan att behöva använda handtagshandskar eller grytvantar. Gjutjärn använder värmen optimalt och fördelar den jämt och effektivt, vilket betyder att du får det bästa resultatet och samtidigt minimalt med energiåtgång. Med en naturlig non-stickyta som förbättras med användande är denna panna- precis som alla stekkärl från Skeppshult- gjorda för att hålla, år efter år, från generation till generation.

Sedan 1906 har Skeppshult hangjutit sina produkter enligt gamla traditioner och är idag det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som producerar hushållsprodukter i gjutjärn. Det är ett enkelt men ändå krävande hantverk. Varje detalj gjuts i en unik sandform som sedan slås sönder. Därför blir varenda skepphultprodukt unik och inte den andra exakt lik. Produkterna tillverkas av noggrant kontrollerat råmaterial i rent tackjärn. Inget skrot används vilket garanterar ett rent och hälsosamt gjutjärn, av vilket en liten mängd avges till maten under tillagning.

– Tillverkad i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti.

– Handtag i vitbetsad ask som isolerar värme effektivt.

– 5 mm tjock botten för att sprida värme jämnt, få fin stekyta och för att hålla formen i generationer

– Konkavt precisionssvarvad botten som gör att pannan står stabilt på spisen även vid mycket hög värme

– Handslipade kanter runt om pannan

– Stödhandtag som förenklar hantering.

– Naturliga material: gjutjärn, trä, stål och inbränd olja.

– Använd ej i ugn pga. handtaget i trä.

– Vikt: 2,6 kg.

– Kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld.

– Non-stickyta som förbättras med användande av svensk ekologisk rapsolja.

Artikelnr: 49363 Kategori: Etikett:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Skeppshult – Stekpanna Järnhälsa 26 cm Skeppshult 0260N”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *